“Εξ Αποστάσεως Ασύγχρονη Εκπαίδευση”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17-10-2020

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, μετά την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες, και την απόκτηση όνομα χρήστη και κωδικού πρόσβασης, θα πρέπει να κάνετε μια πρώτη είσοδο στην Ηλεκτρονική Τάξη η-τάξη, κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο, ώστε να καταχωρηθείτε στη βάση και να μπορούν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες να εντάξουν τους μαθητές και τις μαθήτριες τους στα ηλεκτρονικά μαθήματα τους. Μπορείτε να εγγράφεστε και εσείς στα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μαθήματα ακολουθώντας τις οδηγίες: https://5dim-aigal.att.sch.gr/?page_id=2773

Μια πρώτη είσοδος στην Ηλεκτρονική Τάξη η-τάξη, θα πρέπει να γίνει και από τους μαθητές και τις μαθήτριες που είχαν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, αν αυτήν δεν είχε πραγματοποιηθεί ποτέ.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την Εξ’ Αποστάσεως Ασύγχρονη Εκπαίδευση, σε περίπτωση που ένα τμήμα ή ολόκληρο το σχολείο κλείσει λόγω περιστατικών της λοίμωξης Covid-19 σε μαθητές/μαθήτριες ή εκπαιδευτικούς, σας παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Με την εγγραφή στο ΠΣΔ και την απόκτηση λογαριασμών (όνομα χρήστη & κωδικό) οι μαθητές/μαθήτριες θα μπορούν να συμμετέχουν σε ασύγχρονα διαδικτυακά μαθήματα, όποτε αυτό χρειαστεί. Ο λογαριασμός αυτός κάθε μαθητή/μαθήτριας, θα τους ακολουθεί καθ? όλη τη διάρκεια της φοίτησής του στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο (γι’ αυτό θα πρέπει να μην τους χάσετε).

Οι μαθητές/μαθήτριες των Β’, Γ’, Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεων που έχουν ήδη εγγραφεί στο ΠΣΔ κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, δεν χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία. Αν ωστόσο έχουν ξεχάσει το όνομα χρήστη ή/και τον κωδικό πρόσβασης ή δε γνωρίζουν αν έχουν λογαριασμό στο ΠΣΔ, μπορούν να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες στη σελίδα ελέγχου & ανάκτησης τους: https://register.sch.gr/password/reset_password/

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών της Α? τάξης Δημοτικού Σχολείου, αλλά και κάθε μαθητή/μαθήτριας που μέχρι σήμερα δεν έχει αποκτήσει λογαριασμό πρόσβασης στο ΠΣΔ, να φροντίσουν για την εγγραφή των παιδιών τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες στη σελίδα: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής των μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

  • Οι γονείς/κηδεμόνες  θα πρέπει  να ακολουθήσουν προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Κατά την εγγραφή  θα ζητηθεί ο Α.Μ. (Αριθμός Μητρώου) του/της μαθητή/μαθήτριας. Είναι αυτός που αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των προηγούμενων ετών.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών που πιθανόν δεν γνωρίζουν τον ΑΜ του μαθητή μπορούν να επικοινωνούν με το σχολείο για να τον πληροφορηθούν στο τηλ.: 210-5981935.
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσης e-mail  και αριθμού κινητού τηλεφώνου των γονέων/κηδεμόνων, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Στο πεδίο «Τμήμα», πρέπει να οριστεί ο αριθμός του τμήματος, π.χ Α1.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/μαθήτριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.

Η διεύθυνση του σχολείου θα είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και βοήθεια.

Εκ της Δ/νσεως

Εγγραφή μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για απόκτηση λογαριασμών (όνομα χρήστη & κωδικός)
Ανάκτηση λογαριασμών (όνομα χρήστη & κωδικός) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)