Ανακοίνωση 23/09/2020

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ? αρ. πρωτ. 15-09-2020/121802/ΓΔ4 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών  που ανήκουν σε κάποια κατηγορία μαθητών αυξημένου κινδύνου, έτσι όπως αυτές περιγράφονται παρακάτω και επιθυμούν τα παιδιά τους να παραμείνουν στο σπίτι και να παρακολουθούν κάποιο διαδικτυακό τμήμα, θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο την απαραίτητη ιατρική βεβαίωση ότι ο μαθητής εμπίπτει σε κατηγορία υψηλού κινδύνου και σχετική αίτηση.

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν στο σχολείο το αργότερο έως την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, τα οποία στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στη Δ/νση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.

Τα διαδικτυακά μαθήματα, ανάλογα με τις προϋποθέσεις που θα υπάρχουν, θα οργανωθούν σε επίπεδο σχολείου, σχολείων ή περιφέρειας, με απόφαση του οικείου Δ/ντή Π.Ε. ή του Περιφερειακού Δ/ντή.

Οι ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνου έτσι όπως αυτές ορίζονται στο Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/20-8-9-2020 (ΦΕΚ 3780 τΒ΄) είναι οι ακόλουθες:

  1. Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.
  2. Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.
  3. Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις (24) μήνες.
  4. Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία.
  5. Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 <500).
  6. Μαθητές υπό χρόνια κορτιζονοθεραπεία (prednisolone >20mg/μέρα).
  7. Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια.
  8. Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.
  9. Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.
  10. Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

Εκ της Δ/νσεως